Kuva: Nina Kaverinen 

Sakari Huttu

RakenneStudion BIM-guru Sakari on kotoisin Äänekoskelta, Suomen tunnetuimman biotuotetehtaan naapurista. Kemiaa opiskellut nuorimies vaihtoi molekyylit nopeasti käytännönläheisempään alaan, kun työ rakentamisen suunnittelun parissa kiinnosti huomattavasti enemmän. Näin syntyi urapolku, joka jatkui harjoitteluiden kautta ensin rakennuspuolelle ja lopulta isoon suunnittelutoimistoon. Suunnittelukokemusta on nyt kertynyt niin elementti-, teräs- kuin paikallavalurakenteiden osalta yhteensä 7 vuotta.

Sakari tuo tiimiin loogista päättelykykyä ja on RakenneStudion matemaatikko, joka etsii asiakkaalle aina sopivimmat ratkaisut. Tunnollisena suunnittelijana hän huolehtii, että kaikki projektissa viedään ajoissa maaliin. Maaliin ja onnistumisiin päästään aina hyvällä tiimityöllä.

Sakari on elementissään tietomallinnuksen ja FEM-laskennan parissa sekä betonielementeissä ja niihin liittyvissä ratkaisuissa. Häneltä löytyy vahvaa osaamista malleissa sijaitsevan tiedon visualisoinnista ja sen tärkeydestä erilaisissa hankkeissa. Hän haluaa keskittyä asioihin, jotka ovat toteutettavia ja kannattavia.

Omia projekteja vapaa-ajalta ei puutu. Ensisijainen juttu on tällä hetkellä saarimökin rakentaminen. Sekin tehdään hyvässä balanssissa, kun Sakari suunnittelee ja toteutus hoidetaan yhdessä vaimon kanssa. Tavoitteena on päästä ensi kesänä saareen saunomaan. Ja sitä varten täytyy tehdä polttopuuta ja touhuta luonnossa minkä ehtii. Jääkiekko, kiipeily ja hiihto saattavat siis jäädä tulevaksi talveksi tauolle, mutta kesällä oma purjevene lasketaan taas veteen. Silloin nollataan kaikki ja nautitaan lomasta.