Kohteitamme

Vantaan Rasti vaihe VI

Vantaan Rastin kuudes vaihe on vuokrattavalta pinta-alaltaan noin 12 000 m2 kokoinen hallirakennus, jonka tilat ovat muokattavissa joko varasto- tai teollisuuskäyttöön. Kiinteistön kellarista löytyy lisäksi 77 paikkainen lämmin pysäköintihalli.

Kiinteistö rakentui tontille, jonka korkeuserot tekivät perustusrakentamisesta vaativan, sillä korkeuseroa naapuriin on yli 10 m. Hankkeen haastavat perustamisolosuhteet, kellarin pysäköintitilojen käytettävyys sekä järkevät rakenteiden dimensiot johtivat tässä hankkeessa kellarin osalta paikallavalurakenteisiin. Kellarin katon ja samalla ensimmäisen hallilohkon lattian rakenteissa päädyttiin jälkijännitettyyn paikallavalettuun pilarilaattaan. Ratkaisu mahdollisti toimivat ja väljät pysäköintitilat sekä salli rekkakuormat ensimmäiseen hallilohkoon. Varsinaisen halliosan rungoksi valikoitu teräsrunko. Toimistotilojen välipohjat ja viisi porrashuonetta ovat elementtirakenteisia.

RakenneStudio suoritti sovitut tehtävät sovitussa aikataulussa. Nopealla reagoinnilla ja aktiivisuudella he mahdollistivat omalta osaltaan aikataulukriittisen hankkeen valmistumisen.

-Markku Kaila, työpäällikkö, EKE-Rakennus Oy-

Laajuus: 15 300 m2

RakenneStudio vastasi hankkeen rakennesuunnittelusta, jälkijännitettyjen rakenteiden suunnittelusta sekä elementtisuunnittelusta.


Päähöyry Oy:n toimitilat

Päähöyry-konsernin yhtiöt toimittavat lämpöä, sähköä sekä tietysti höyryä eri tarpeisiin. Konserni rakensi uudet toimitilansa Keravalle. Toimitilarakennus on bruttoalaltaan 3820 m2 ja se sisältää toimisto- ja ravintolatilojen lisäksi huoltotilat yhtiön kalustolle.

Kohde on pääasiassa teräsbetonielementtirunkoinen, väestönsuoja ja ajoneuvojen huoltomonttu ovat paikallavalurakenteiset. Huoltohalliin kattorakenteeksi valikoitui HTT-laatta, joka mahdollisti avarat tilat matalalla rakennekorkeudella. Toimistotilojen välipohjat ovat ontelolaattatasoja, joita kannattelevat jännebetonielementtipalkit.

Rakennestudio Oy kantoi vastuun rakennesuunnittelun lisäksi kohteen elementtisuunnittelusta. Ilman heidän henkilökuntansa täsmällistä ja osaavaa työtä, hankkeen kantavan rungon aikataulu ja arvioitu budjetti eivät olisi toteutuneet asetetuissa tavoitteissa.

-Arto Palo, rakennuttajakonsultti, Rakennuttajapalvelu Arto Palo Oy-

Laajuus: 3 820 m2

RakenneStudio vastasi hankkeen rakennesuunnittelusta ja elementtisuunnittelusta.