Kuva: Nina Kaverinen 

Anna Abakumova

Anna on Rakennestudion kuopus, tarkka ja rauhallinen osaaja, jonka tiedonjano ei sammu koskaan vaan halu kehittyä suunnittelijana on palava. Analyyttisen naisen huomio kiinnittyy projektin jokaisen detaljiin ja tätä kautta myös kokonaisuuden tarkkaan ymmärtämiseen. Hän haluaa olla mukana rakentamassa ihmisille merkityksellisiä asioita, ja nähdä hankkeensa lopputuloksen omin silmin.

Lempiaineiksi koulussa valikoitui matematiikka ja fysiikka, joten ei ollut yllätys, että Anna opiskeli juuri insinööriksi. Valmistumisen jälkeen hän toimi Swecolla ensin harjoittelijana ja sitten suunnittelijana viiden vuoden ajan ja teki punossuunnittelua laajoissa hankkeissa Finavian lentokentän laajentamisesta isoihin kauppakeskuksiin, kuten Ainoaan ja Lippulaivaan.

Anna kutsuu kollegoista koostuvaa tiivistä ryhmää Dream Teamiksi, johon hän tuo vahvan suunnitteluosaamisen lisäksi koodaustaitoa. Hänellä on myös paljon kokemusta erityyppisistä kehitysprojekteista.

Anna puhuu suomen lisäksi sujuvasti englantia, venäjää ja saksaa. Hän lukee paljon kirjoja vapaa-ajalla ja usein myös eri kielillä. Näin kielitaito pysyy yllä. Hän nauttii Suomen kesästä polkupyörän selässä ja laskettelee talvisin.

"Olen todella ylpeä, kun saan suunnitella monipuolisia kohteita näin upeassa ja osaavassa porukassa sekä oppia kollegoilta joka päivä uusia asioita suunnittelusta, erilaisista projekteista ja asiakkuuksista. Olen matkalla huippusuunnittelijaksi eikä minua estä mikään."